« Povratak na Ostali dodaci

Vein Protex - za zdrave vene

Broj komercijalnih bodova: 168.00

Cijena:
294,73kn

Cijena za članove:
210,00kn


U cijenu je uračunat PDV.

Vein Protex - za zdrave vene. Naše se vene cijeli život bore protiv sile teže time što tjeraju krv od kapilara prema srcu. U njihovim stijenkama nalaze se mali zalisci (ventili), koji kad se zatvore sprječavaju vraćanje krvi i njeno nakupljanje u udovima. Tu funkciju održava srce, koje djeluje kao pumpa tako da se zalisci vena otvaraju i zatvaraju sa svakim otkucajem srca.

Ukoliko se iz bilo kojeg razloga ta funkcija naruši, može doći do nakupljanja krvi u udovima, što uzrokuje natečenost nogu, osjećaj vrućine i neugodno oticanje. Tu se ne radi samo o estetskom problemu! Dugotrajni, ne liječeni simptomi mogu dovesti do ozbiljnih oboljenja vena. Ove poteškoće često se javljaju kod osoba koje dugo stoje na poslu, ali isto tako i kod onih koji puno sjede. Uzrok potonjeg leži u savijenim koljenima zbog čega se narušava protok kroz vene, dok su istovremeno izložene pritisku na sjedeću površinu. Znači, rad koji uključuje dugotrajno stajanje ili sjedenje, a to su većina današnjih zanimanja, podrazumijeva posebno opasan način života za vene.
Na zdravlje vena nepovoljno mogu utjecati i brojni drugi čimbenici, kao npr. pretilost (krv se pumpa uz veći otpor), sjedilački način života (normalan protok krvi potpomažu okolni mišići), godine, i hormonalni čimbenici. Možemo i sami mnogo toga učiniti za zdravlje naših vena - aktivnim načinom života, nošenjem zdrave obuće, naizmjeničnim toplo-hladnim tuševima i podizanjem nogu s vremena na vrijeme.

Tu je i naša krema VEINCARE koja se pokazala vrlo djelotvornom. No, od sada, CaliVita nam omogućuje da svoje vene zaštitimo i nahranimo i iznutra! Upravo tome služe pažljivo odabrani sastojci CaliVitinog Vein ProteX-a.
Osnovni sastojak formule je OPC, snažan antioksidans, ekstrahiran iz sjemenki grožđa, pod stručnim imenom - kompleks oligomernih proantocijanidina (OPC). OPC se spremno vežu na područja s velikim sadržajem glikozaminoglikana, kao što su npr. stijenke kapilara. Upravo su zato OPC korisni u smanjenju permeabilnosti krvnih žila, ali i kao potpora čvrstoći kapilara, a osim toga radi se o snažnim antioksidansima.
OPC (200 mg) – oligoimerne proantacijanide iz crvenog grožđa, koji koče oslobađanje histamina, a mogu spriječiti pojavu ili zaustaviti alergijsku reakciju koja je već otpočela. Ovi super antioksidansi jačaju propusnost krvnih žila i kapilara, sprječavaju pojavu oteknuća, pucanje sitnih krvnih žilica uslijed naprezanja (nos, pluća) te smanjuju astmatične tegobe.
VeinProteX sadrži i 250 mg vitamina C koji također pomaže očuvati fleksibilnost stijenki krvnih žila, i neophodan je za sintezu kolagena koji učvršćuje stijenke vena.
U formuli se nalazi i MSM, sastojak prije svega poznat po svom blagotvornom učinku na zglobove, no isto tako može pozitivno djelovati i na krvne žile, te za kapilare i vene vrlo važne bioflavonoide hesperdin.
Hesperdin je u vodi topljivi antioksidans, prisutan uz vitamin C u voću, koji povećava aktivnost vitamina C u tijelu. Bioflavoniodi čuvaju stijenke kapilara, djeluju kao međustanično vezivo i na taj način jačaju kolagen. Osim toga mogu pomoći smanjiti otečenost nogu koja nastaje zbog zadržavanja tekućine. Hesperdin je, poput svih bioflavonoida, najučinkovitiji u kombinaciji s vitaminom C i drugim bioflavonoidima.

Jako je važno što VeinProteX sadrži i ektrakte dviju dragocjenih biljaka, đumbira i kurkume koje se odlikuju svojstvom da sprečavaju abnormalno sljepljivanje (agregaciju) trombocita što u konačnici rezultira inhibicijom stvaranja ugrušaka. Studija objavljena u časopisu Prostaglandins Medicine (1984), naglašava da je đumbir puno djelotvorniji u tom smislu od češnjaka.

Kurkumin osim toga ima antioksidativna i antiupalna svojstva što je važno u sprječavanju upalnih procesa na krvnim žilama (Arzneim Fors. (36:715-7 1986). Đumbir je poznat po tome da potiče kolanje krvi što je važno kod osoba koje puno sjede te puno krvi zaostaje u tim džepovima i dobro ih je pokrenuti. Općenito se dobrobit ovih biljaka može očitovati kod bolesti vena, kardiovaskularnih bolesti, artritisa te povišenog kolesterola.

Mislite na zdravlje svojih vena i pomognite im uzimanjem VeinProteX-a!

Aktivni sastojci jedne tablete:

  • Vitamin C 250 mg
  • MSM (Methyl Sulfonyl Methane) 150 mg
  • Kompleks oligomernih proantocijanidina (OPC) 100 mg
  • Ekstrakt đumbira 66.6 mg
  • Kurkuma 50 mg
  • Hesperdinski kompleks 15 mg

Doziranje:

1-2 tablete dnevno prije obroka ili prema preporuci liječnika.

Pakiranje:

60 tableta

 


Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Preporučujemo proizvod za:

Preporuka liječnika

CaliVita u svom širokom asortimanu nudi preparate izrađene helatnom tehnologijom, na biljnoj osnovi za jačanje imuniteta preventivno, a i kod već nastalih zdravstvenih tegoba. Preporuke liječnika: dr. Valeria Sedlak, dr. EarI Mindell, dr. William Lane, dr. James E Balch, dr. Michael Colgan, dr. Patricia Amor, dr. Albina Dumić.

Bodova: 0


0 kom
0,00 kn


Artikala:
Iznos košarice:

Pregled košarice »
Prijavi se »

Moja košarica

Registriraj se i Uštedi 25%!

Registriraj se i Uštedi 25%!Potrebno je postati član i samo prvi puta prilikom kupovine kupiti proizvode sa ukupnim zbrojem bodova "120". Tada ostvarujete pravo na popust od 25% na sve proizvode u trajanju od godine dana, dobivate člansku iskaznicu.

Kontaktirajte nas

Putem slijedećih brojeva telefona svakim danom od 09-20 sati:
+385 (0)91 541 6413
+385 (0)98 509 353

Top ponuda

CaliVita Cosmetics

Aquabelle hranjiva krema za lice

Aquabelle hranjiva krema za lice

Poseban sastojak...

Cijena redovna:
99,65kn
Cijena za članove:
71,00kn

CaliVita Cosmetics