« Povratak na Antioksidansi

Mega qProtect

Broj komercijalnih bodova: 172.00

Cijena:
301,76kn

Cijena za članove:
215,00kn


U cijenu je uračunat PDV.

Ginko + Antioksidansi

Izuzetna formula gingko bilobe u kombinaciji s još 15 prirodnih antioksidanata.

Ovaj nezaobilazni proizvod predstavlja mega zaštitu za stanice organizma i idealnog saveznika protiv starenja.

Slobodni radikali, koji nastaju tijekom staničnog metabolizma, oštećuju komponente svake stanice, od stanične membrane do molekule DNA. Smatraju se jednim od glavnih čimbenika starenja i razvoja bolesti. Zbog ubrzanog tempa i načina života te zagađene životne sredine organizam suvremenog čovjeka izložen je većoj razini oksidativnog stresa.

Zato je organizmu dobro došla nadopuna prehrane tvarima koje imaju antioksidativni učinak. Najvažnije pravilo pri upotrebi antioksidansa, ukoliko želimo postići maksimalan učinak, je njihova kombinacija. Naime, antioksidativno djelovanje kombinacije aktivnih tvari je višestruko jače u odnosu na njihovo pojedinačno djelovanje, zahvaljujući njihovom sinergizmu.

Iz toga proizlazi i naziv proizvoda Mega Protect 4 Life, što u prijevodu znači mega zaštita za život. Vitamin C ima izraženu antioksidativnu funkciju, povećava pokretljivost leukocita i tako jača imunitet, potiče stvaranje interferona, štiti od stresa i kancerogenih tvari te ima ulogu u pregradnji kolesterola i njegovoj redukciji u krvi.

Vitamin E je antioksidans koji specifično djeluje, kao i koenzim Q10, u zaštiti masnih dijelova stanične membrane od djelovanja slobodnih radikala. Ovaj je vitamin odavna prepoznat kao zaštitnik srca i krvnih žila jer sprječava stvaranje ugrušaka. Može značajno olakšati tegobe oboljelih od Parkinsonove bolesti, jer usporava pojavu tremora i simptome gubitka ravnoteže i ukočenost.

Beta-karoten štiti od infekcija dišnih puteva i održava zdravlje kože, vida, kose, zubi i desni. Selen usporava starenje tkiva, neutralizira djelovanje različitih kancerogenih tvari i štiti od nastanka nekih oblika raka.

Ublažava pojavu valova vrućine u menopauzi i ostalih tegoba kod žena te dobi. Polifenoli, aktivne tvari zelenog čaja imaju jako antioksidativno djelovanje. Njegovim korištenjem možemo pomoći u regulaciji tlaka te razine šećera u krvi. Zabilježeno je da je, u dijelovima svijeta gdje se zeleni čaj redovito pije, pojava raka daleko manja, a zasluga se pripisuje antioksidativnoj zaštiti polifenola. Kod sve izraženijih i brojnijih problema sa cirkulacijom ljudi, s razlogom, posežu za ginkom.

Ginko je izuzetna biljka koju je Darwin nazivao živim fosilom, a neki današnji primjerci stari su preko 3000 godina. Njezino lišće i sjeme već se stoljećima koriste u staroj kineskoj medicini, prvenstveno za liječenje astme, bolesti bronhija i pluća, kao i za poboljšanje periferne i moždane cirkulacije krvi. Istraživanja ljekovitih djelovanja ginka ukazuju na njegov snažan antioksidativni učinak, prvenstveno zbog visoke koncentracije flavonoida. Ginko poboljšava memoriju i druge moždane aktivnosti, djeluje blago antidepresivno, anksiolitički te je koristan za osobe koje pate od migrene.

Olakšava tegobe kod astme, alergija, Alzheimerove bolesti, kao i kod kardiovaskularnih bolesti. U krvnim žilama djeluje antiagregacijski, odnosno sprječava trombozu. Pospješuje iskorištavanje glukoze, pa je koristan i za dijabetičare. Regulira krvni tlak.

Poželjno ga je koristiti ako postoje problemi sa zujanjem u ušima, slabijim sluhom uslijed starosti, slabljenjem vida, vrtoglavicom, impotencijom. S obzirom da općenito utječe na cirkulaciju, korištenje ginka smanjuje neugodnosti vezane uz proces starenja, povećava radne sposobnosti, ubrzava zarastanje rana i olakšava oporavak kod upale vena.

Dokazano je da korištenje ginka u kombinaciji s ostalim antioksidansima pojačava navedene učinke samoga ginka, a opća korist za organizam daleko je šira.

Mega protect 4 life sa svojih šesnaest antioksidansa predstavlja pravu životnu zaštitu za svaki organizam.

Doziranje:

2-4 tablete dnevno, ili prema preporuci liječnika.

Pakiranje:

90 tableta

Sastojci:

 • beta karoten 10 mg
 • retinol 1.5 mg
 • likopen kompleks 5 mg
 • vitamin C 100 mg
 • askorbil palmitat 100 mg
 • tokoferol kompleks 100 I.J.
 • selen 50 mcg
 • cink 8 mg
 • mangan 2 mg
 • L-cistein 100 mg
 • L-glutation 10 mg
 • alfa-lipoična kiselina 100 mcg
 • ekstrakt ginko bilobe 20 mg
 • ekstrakt zelenog čaja 15 mg
 • borovnica 5 mg


Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Preporučujemo proizvod za:

Preporuka liječnika

CaliVita u svom širokom asortimanu nudi preparate izrađene helatnom tehnologijom, na biljnoj osnovi za jačanje imuniteta preventivno, a i kod već nastalih zdravstvenih tegoba. Preporuke liječnika: dr. Valeria Sedlak, dr. EarI Mindell, dr. William Lane, dr. James E Balch, dr. Michael Colgan, dr. Patricia Amor, dr. Albina Dumić.

Bodova: 0


0 kom
0,00 kn


Artikala:
Iznos košarice:

Pregled košarice »
Prijavi se »

Moja košarica

Registriraj se i Uštedi 25%!

Registriraj se i Uštedi 25%!Potrebno je postati član i samo prvi puta prilikom kupovine kupiti proizvode sa ukupnim zbrojem bodova "120". Tada ostvarujete pravo na popust od 25% na sve proizvode u trajanju od godine dana, dobivate člansku iskaznicu.

Kontaktirajte nas

Putem slijedećih brojeva telefona svakim danom od 09-20 sati:
+385 (0)91 541 6413
+385 (0)98 509 353

Top ponuda

CaliVita Cosmetics

Aquabelle hranjiva krema za lice

Aquabelle hranjiva krema za lice

Poseban sastojak...

Cijena redovna:
99,65kn
Cijena za članove:
71,00kn

CaliVita Cosmetics