« Povratak na Antioksidansi

Ginkgo XC - 90 mg ekstrakta gingka!

Broj komercijalnih bodova: 84.00

Cijena:
147,37kn

Cijena za članove:
105,00kn


U cijenu je uračunat PDV.

Kod sve izraženijih i brojnijih problema s cirkulacijom ljudi, s razlogom, posežu za ginkom. GINKGO XC je izuzetna biljka koju je Darwin nazivao živim fosilom, a neki današnji primjerci stari su preko 3000 godina. Njezino lišće i sjeme već stoljećima koriste u staroj kineskoj medicini, prvenstveno za liječenje astme, bolesti bronhija i pluća, kao i za poboljšanje periferne i moždane cirkulacije.

Kako djeluje Ginkgo?

Tri su osnovna načina na koja ginkgo djeluje na ljudsko tijelo:
  • potiče krvni optok (uključujući mikrocirkulaciju u malim kapilarama) do većine tkiva i organa,
  • štiti stanice od djelovanja slobodnih radikala (antioksidans) te
  • blokira mnoge mehanizme uključene u sljepljivanje trombocita tj. tvorbu ugrušaka.

Mozak:

Cirkulacija u mozgu slabi sa godinama a posljedično slabi i opskrba kisikom i hranjivim tvarima. Europske studije pokazuju da ginkgo povećava dotok krvi do mozga, pa je i opskrba hranjivim tvarima bolja.

Primjena ginkga opravdana je kod demencije, uključujući i Alzheimerovu bolest, zaboravljivosti, glavobolje, vrtoglavice, smušenosti, otežane koncentracije, depresije.

Srce i krvne žile:

GINKGO XC pospješuje dotok krvi u srce, bolja je opskrba kisikom i hranjivim tvarima srčanih stanica. Spriječava sljepljivanje trombocita te tako preventivno utječe na stvaranje ugrušaka u koronarnim arterijama.

Preporučuje se i kod angine pectoris gdje se odlično nadopunjava sa koenzimom Q10 i Oxymaxom. Krvne žile nogu: antioksidativno svojstvo ginka može pomoći u smanjenju oksidacije kolesterola te nastajanja aterosklerotskih promjena. Na taj se način postiže i smanjenje bolova i grčeva u nogama.

U nekim zemljama europske unije ginkgo se prepisuje za hodanje bez bolova.

Oči / vid:

Ginkgo pomaže u boljoj opskrbi krvlju očne retine, koji inače slabi sa godinama te vodi ka vrlo čestim problemima u starosti poput očne mrene, glaukoma i staračke sljepoće. Posebno se preporučuje dijabetičarima zbog spriječavanja dijabetičke retinopatije ali i bolje regulacije glukoze.

Uši / sluh:

Starenje uzrokuje i slabljenje sluha jer zbog slabije cirkulacije živci unutarnjeg uha ne dobivaju dovoljno krvi. Ginkgo postiže odlične rezultate uz koenzim Q10 i kod nagluhosti te tinitusa (zvonjenje u ušima).

Pluća:

Još su drevni Kineski liječnici zamijetili ljekovito djelovanje ginkga kod većine plućnih oboljenja od astme do bronhitisa.

Mišići:

Odlično se pokazao kod bolova u mišićima (fibromijalgija), a posebno se preporučuje kombinacija ginka i koenzima Q10 za zaštitu mišića osobama koje uzimaju lijekove za snižavanja kolesterola.

Koža:

Lišće ginkgo se od davnina koristi izvana za tretiranje ozeblina prstiju ruku i nogu, nosa i ušiju. Koristi se u proizvodnji kozmetičkih preparata.

Pažnja!

  • korištenje preparata NE preporučuje se djeci
  • primjenu Ginko bilobe treba izbjegavati za vrijeme trudnće i dojenja!
  • osobe koje boluju od dijabetesa ili imaju problema sa zgrušavanjem krvi, prije upotrebe bi se trebali posavjetovati sa liječnikom 

Doziranje:

1 tableta dnevno, ili prema preporuci liječnika.

Pakiranje:

 100 tableta

Aktivni sastojci:

Ekstrakt lista Ginko Bilobe 90 mg

 


Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Preporučujemo proizvod za:

Preporuka liječnika

CaliVita u svom širokom asortimanu nudi preparate izrađene helatnom tehnologijom, na biljnoj osnovi za jačanje imuniteta preventivno, a i kod već nastalih zdravstvenih tegoba. Preporuke liječnika: dr. Valeria Sedlak, dr. EarI Mindell, dr. William Lane, dr. James E Balch, dr. Michael Colgan, dr. Patricia Amor, dr. Albina Dumić.

Bodova: 0


0 kom
0,00 kn


Artikala:
Iznos košarice:

Pregled košarice »
Prijavi se »

Moja košarica

Registriraj se i Uštedi 25%!

Registriraj se i Uštedi 25%!Potrebno je postati član i samo prvi puta prilikom kupovine kupiti proizvode sa ukupnim zbrojem bodova "120". Tada ostvarujete pravo na popust od 25% na sve proizvode u trajanju od godine dana, dobivate člansku iskaznicu.

Kontaktirajte nas

Putem slijedećih brojeva telefona svakim danom od 09-20 sati:
+385 (0)91 541 6413
+385 (0)98 509 353

Top ponuda

CaliVita Cosmetics

Aquabelle hranjiva krema za lice

Aquabelle hranjiva krema za lice

Poseban sastojak...

Cijena redovna:
99,65kn
Cijena za članove:
71,00kn

CaliVita Cosmetics