« Povratak na Probava

Zadah iz usta

Preporučujemo kombinaciju slijedećih preparata:
Kod zadaha iz usta preporučujemo kombinaciju Acidophilus sa psylliumom + Liquid Chlorophyll

Liquid Chlorophyll

Liquid...


Cijena:
308,77kn

Cijena za članove:
220,00kn

Acidophilus s psylliumom

ACIDOPHILIUS S PSYLLIUMOM je prirodni...


Cijena:
223,16kn

Cijena za članove:
159,00kn

Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Zadah iz usta

Zadah iz usta, medicinski nazvan halitoza, problem je s kojim se svatko od nas susreo barem nekoliko puta u životu, bilo na vlastitom primjeru ili u svakodnevnim susretima s drugim ljudima. U većini slučajeva zadah iz usta je rezultat loše higijene usta, no može biti znakom i nekih drugih zdravstvenih problema.
Danas se slažu u procjeni da gotovo 90% slučajeva lošeg zadaha ima svoje izvorište u usnoj šupljini. Tek 5% slučajeva otpada na zadah uzrokovan nekim gastrointestinalnim tegobama (poput žgaravice ili hijatusne kile), plućnim bolestima, upalom sinusa i sl.

Prevencija i suzbijanje
Želite li spriječiti pojavu lošeg zadaha ili otkloniti već postojeći problem, sljedećih nekoliko napomena i savjeta mogu vam biti od velike koristi:

- Provodite pravilnu higijenu usne šupljine - perite zube iza svakog jela zubnom četkicom i pastom koja sadrži fluor, zubnim koncem, te isperite usta vodicom za ispiranje usne šupljine. Ono što je vrlo važno, a mnogi ljudi zanemaruju, jest čišćenje jezika. Uporabite svoju četkicu za zube kako biste očistili gornju stranu jezika što je dalje moguće, ali ne tako daleko da vam se podiže želudac. Ukoliko imate poteškoća i svejedno osjećate neugodnost, pokušajte se natjerati da tijekom čišćenja jezika izdahnete zrak. Mijenjajte četkicu za zube svaka 2-3 mjeseca. Ukoliko koristite zubnu protezu, izvadite je uvečer, a temeljito je očistite prije ponovnog korištenja ujutro.
- Redovito posjećujte stomatologa - poželjno bi bilo najmanje jednom u šest mjeseci. Stomatolog vam može pomoći u otkrivanju uzroka lošeg zadaha, te obaviti stručni pregled i čišćenje zubne šupljine. Isto tako, može vas uputiti na daljnje liječničke preglede ukoliko problem zadaha iz usta nije povezan s usnom šupljinom ili nedovoljnom higijenom.
- Prestanite pušiti, ne pijte ili smanjite konzumaciju alkoholnih pića ili kave - pušenje oštećuje usnu šupljinu, zube, desni, kao i dišne puteve, a tragovi duhanskog dima, kave i alkoholnih pića ostaju u dahu i stvaraju neugodan miris.
- Održavajte vlažnost usne šupljine - pijte mnogo vode, žvačite žvakaću gumu bez šećera ili pojedite jabuku, što će potaknuti proizvodnju sline. Kad god nešto pojedete ili popijete stvara se nova količina sline koja je važna za odvijanje normalnih procesa u usnoj šupljini te otklanjanje neugodnih mirisa.
- Izbjegavajte jako začinjenu hranu ili hranu jakog mirisa - hrana poput luka, češnjaka, ljute paprike, kobasica, inćuna ne samo da ima jak i neugodan miris, već može biti teška i za probavu te izazvati plinove u želucu koji zatim mogu pridonijeti zadahu iz usta.

Preporuka liječnika

CaliVita u svom širokom asortimanu nudi preparate izrađene helatnom tehnologijom, na biljnoj osnovi za jačanje imuniteta preventivno, a i kod već nastalih zdravstvenih tegoba. Preporuke liječnika: dr. Valeria Sedlak, dr. EarI Mindell, dr. William Lane, dr. James E Balch, dr. Michael Colgan, dr. Patricia Amor, dr. Albina Dumić.

Bodova: 0


0 kom
0,00 kn


Artikala:
Iznos košarice:

Pregled košarice »
Prijavi se »

Moja košarica

Registriraj se i Uštedi 25%!

Registriraj se i Uštedi 25%!Potrebno je postati član i samo prvi puta prilikom kupovine kupiti proizvode sa ukupnim zbrojem bodova "120". Tada ostvarujete pravo na popust od 25% na sve proizvode u trajanju od godine dana, dobivate člansku iskaznicu.

Kontaktirajte nas

Putem slijedećih brojeva telefona svakim danom od 09-20 sati:
+385 (0)91 541 6413
+385 (0)98 509 353

Top ponuda

CaliVita Cosmetics

Aquabelle losion za njegu lica

Aquabelle losion za njegu lica

Cijena redovna:
119,29kn
Cijena za članove:
85,00kn

CaliVita Cosmetics