« Povratak na Kosa

Kosa - rast i boja

Preporučujemo kombinaciju slijedećih preparata:
Soya lecitin + Stress B complex + lron plus

Super Soja Lecitin - 250 kapsula

Kapsula lecitina iz sojinog zrna smanjuje štetne...


Cijena:
255,44kn

Cijena za članove:
182,00kn

Iron plus

Tablete željeza IRON PLUS odlično se...


Cijena:
94,04kn

Cijena za članove:
67,00kn

Stress Management B-kompleks

STRESS MENAGEMENT B-KOMPLEKS je kompleksna...


Cijena:
126,32kn

Cijena za članove:
90,00kn

Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Kosa - rast i boja

Većina ljudi misli da zdravlje kose ovisi o tome kojim sredstvima i na koji način je njeguju. To je tek djelomična istina, jer zdravlje kose umnogome ovisi o tome što jedete. Sjajna i zdrava kosa odraz je zdravog tijela.
Načelno sve preporuke o balansiranoj prehrani koje će učiniti dobro vašem tijelu vrijede i za kosu, pa je ovdje riječ o 'ubijanju dviju muha jednim udarcem'. Ipak, nisu sve tvari koje uzimate hranom jednako važne za kosu. Primjerice, organizmu trebaju svi vitamini i minerali, a samo neki među njima značajno utječu na zdravlje kose.
Voda čini četvrtinu u ukupnoj težini vlasi, pa je po lošem izgledu lako prepoznati kosu bez vlage. Voda kosi daje svilenkast izgled i sjaj. Ključ je da ne čekate da se pojavi žeđ, nego i zbog kose i zbog općeg zdravlja vodu treba uzimati redovito, po navici, kao dnevni zadatak. Dnevno treba piti šest do 10 čaša vode, a kad osjetite žeđ, to je znak da je tijelo već izgubilo više tekućine nego bi trebalo.
Bjelančevine su kosi ono što je kući opeka - građevni element. Dovoljno bjelančevina uzetih hranom rezultirat će snažnom kosom i značajno smanjiti pucanje i druga oštećenja kose. Kao najbolje izvore bjelančevina preporučujemo ribu, meso, mlijeko, sir i žitarice.
Željezo je prijenosnik kisika. Njegov nedostatak za posljedicu će imati slabiju kvalitetu od korijena kose pa uzduž čitave vlasi. Unos željeza možete povećati crvenim mesom i tamnozelenim povrćem.
Cink izgrađuje bjelančevine u kosi te direktno sprečava njeno ispadanje. Meso i morski plodovi su najbolji izvori cinka.
Bakar je važan za pigmentaciju kose, pa povećanjem njegovog unosa putem prehrane možete utjecati na izražajniju i ljepšu boju kose. Rakovi, jetra, svježe povrće, orašasti plodovi, sjemenke i meso odlični su izvori bakra.
Vitamin A daje zdravo tjeme, a koristi i kosi. Ima ga u povrću, posebice u mrkvi.
Vitamini iz skupine B i C važni su za cirkulaciju te rast i boju kose. Unosom dovoljnih količina ovih vitamina omogućit ćete kosi da bude snažna i da ne puca, pa treba jesti puno voća, povrća, žitarica, jaja, mlijeka i kruha.
Za sjaj kose neophodan je vitamin E, a ima ga u smeđoj riži, orašastim plodovima, kvascu i lisnatom zelenom povrću.

Preporuka liječnika

CaliVita u svom širokom asortimanu nudi preparate izrađene helatnom tehnologijom, na biljnoj osnovi za jačanje imuniteta preventivno, a i kod već nastalih zdravstvenih tegoba. Preporuke liječnika: dr. Valeria Sedlak, dr. EarI Mindell, dr. William Lane, dr. James E Balch, dr. Michael Colgan, dr. Patricia Amor, dr. Albina Dumić.

Bodova: 0


0 kom
0,00 kn


Artikala:
Iznos košarice:

Pregled košarice »
Prijavi se »

Moja košarica

Registriraj se i Uštedi 25%!

Registriraj se i Uštedi 25%!Potrebno je postati član i samo prvi puta prilikom kupovine kupiti proizvode sa ukupnim zbrojem bodova "120". Tada ostvarujete pravo na popust od 25% na sve proizvode u trajanju od godine dana, dobivate člansku iskaznicu.

Kontaktirajte nas

Putem slijedećih brojeva telefona svakim danom od 09-20 sati:
+385 (0)91 541 6413
+385 (0)98 509 353

Top ponuda

CaliVita Cosmetics

Aquabelle losion za njegu lica

Aquabelle losion za njegu lica

Cijena redovna:
119,29kn
Cijena za članove:
85,00kn

CaliVita Cosmetics